Minderjarige uit Roeselare die broer stak met een mes, vraagt de vrijspraak

Redactie KW

De Tsjetsjeense jongen die in februari zijn oudere broer stak met een mes in Roeselare, moest woensdag voor de jeugdrechter verschijnen op verdenking van poging tot doodslag.

“Wij vragen de vrijspraak. Mijn cliënt verdedigde zichzelf enkel”, zegt zijn raadsman Filip De Reuse.

Op 17 februari viel een zwaargewonde bij een steekpartij in de Gitsestraat in Roeselare. Twee minderjarigen werden opgepakt naar aanleiding van de feiten. Een van hen werd snel vrijgelaten. De andere, een minderjarige die zijn oudere broer gestoken had, werd een aantal dagen in een jeugdgevangenis opgesloten.

De minderjarige jongen moest woensdag voor de jeugdrechter verschijnen. Volgens zijn advocaat, Filip De Reuse, weerde de beklaagde enkel een aanval van zijn oudere broer af. “Zijn broer stelde zich wel vaker agressief op. De week ervoor had mijn cliënt een televisietoestel tegen zijn hoofd gekregen. Hij stond in de keuken toen zijn broer plots binnenkwam en hem aanviel. Hij heeft in paniek gestoken. Na één steek stopte zijn broer. Hij heeft niet opnieuw gestoken en zelf zijn vriend, die aanwezig was, gevraagd een ambulance te bellen.”

Daarom vraagt de raadsman dan ook resoluut de vrijspraak voor poging doodslag. Hij pleit de wettige zelfverdediging. Onderschikt meent hij dat uitlokking aan de oorzaak lag van het incident. De oudere broer verkeerde na de steekpartij eventjes in kritieke toestand, maar herstelde snel. Hij neemt de schuld op zich.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.