Minderjarige hersenbloeding geschopt in Blankenberge: trio riskeert een jaar cel

Redactie KW

Drie prille twintigers riskeren een jaar cel voor hun aandeel in twee opeenvolgende vechtpartijen in Blankenberge. Een zestienjarige jongen uit Eeklo liep daarbij een hersenbloeding op en was zelfs even in levensgevaar.

Op 24 maart vorig jaar werd een scoutsfuif in danscafé Circosia in Blankenberge ontsierd door twee opeenvolgende knokpartijen. De ene vond plaats op de fuif zelf, de tweede in de nabije omgeving.

De poppen gingen aan het dansen toen Blankenbergenaar G.D. (22) het op de fuif aan de stok kreeg met een minderjarige, die volgens hem voortdurend meisjes lastig viel en om sigaretten vroeg. Volgens de procureur gaf hij de minderjarige een vuistslag waarop zijn vrienden, onder wie K.B. (21) en M.S. (23), erbij kwamen en het slachtoffer nog enkele klappen verkochten.

Het slachtoffer rende vervolgens met zijn vrienden naar buiten. Niet veel later kwam het in de De Smet De Naeyerlaan tot een nieuwe confrontatie waarbij deze keer de vriend van het eerste slachtoffer de volle laag kreeg. De zestienjarige jongeman uit Eeklo werd bewusteloos getrapt en beroofd van zijn portefeuille, gsm en sigaretten. Hij belandde met een hersenbloeding in het ziekenhuis en zweefde even tussen leven en dood.

Filmpje

De politie kon ter plaatse drie minderjarige daders uit Oostende identificeren en die werden ter beschikking gesteld van de jeugdrechter. Zij werden eerder al berecht. Daarnaast werden ook Blankenbergenaars G.D., K.B. en M.S. geïdentificeerd. Zij maakten na het eerste incident een filmpje waarin ze ermee dreigden hun slachtoffer van op de fuif “kapot te maken en in het water te gooien”. De procureur vroeg dinsdag een jaar effectieve celstraf voor de drie twintigers, die zelf hun betrokkenheid bij het tweede incident met klem ontkenden. “Ze zagen de feiten vanuit de verte maar namen er zelf niet aan deel”, klonk het bij de verdediging. “Het was het slachtoffer van het eerste incident die hen aanwees als mededaders, maar meer bewijs is er niet. De bewijslast is bijzonder zwak.” De ouders van het slachtoffer uit Eeklo stelden zich burgerlijke partij in de zaak en eisen een schadevergoeding.

De uitspraak volgt op 26 november.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier