Minderjarige bewoner asielcentrum Sijsele in het vizier voor handtastelijkheden op lijnbus

Nadat er in Sijsele heel wat verhalen opdoken over handtastelijkheden op de Lijnbus tussen Brugge en Maldegem werd door de politie een onderzoek ingesteld. Een minderjarige bewoner van het opvangcentrum voor asielzoekers in Sijsele werd intussen geïdentificeerd als mogelijke pleger van deze feiten.

De politie kon de vier daders snel vatten. © GF

In de omgeving van het opvangcentrum voor asielzoekers in Sijsele loopt de spanning rond het samenleven tussen de lokale bevolking en de bewoners van het centrum al enige tijd op. Er is niet alleen spanning tussen de centrumbewoners en de Sijselenaars, maar ook tussen Sijselenaars onderling over het al dan niet ernstig genoeg nemen van de situatie. Dat is ook duidelijk te blijken op sociale media waarbij nu zelfs afscheuringen van populaire Facebook bewonersgroepen ontstaan, net omwille van dit thema.

Het was ook op sociale media dat de eerste berichten opdoken over handtastelijkheden uitgaande van bewoners van het opvangcentrum. Deze zouden de voorbije week vooral op de lijnbus tussen Brugge en Maldegem plaats gevonden hebben. Die berichten kwam ook burgemeester Joachim Coens (CD&V+) ter ore.

“Ik heb de politie gevraagd om de feiten op de lijnbus tussen Brugge en Maldegem waarvan sprake op sociale media te onderzoeken. In het onderzoek is intussen een minderjarige verdachte geïdentificeerd. Het gaat hier om een bewoner van het noodopvangcentrum in Sijsele. Ik zal de situatie bespreken met het Rode Kruis en eis maatregelen“, liet de burgemeester aan de bevolking weten via de sociale mediakanalen van Stad Damme.

De Lokale Politie Damme/Knokke-Heist bevestigt dat er een onderzoek wordt gevoerd. “Het gaat inderdaad om handtastelijkheden en er is een minderjarige bewoner van het kamp geïdintificeerd. Het onderzoek naar de specifieke omstandigheden en aard van de feiten loopt nu verder. Ook omdat het om een minderjarige gaat, kunnen we daar nu verder niet veel meer over zeggen”, geeft politiewoordvoerster Isolde Van Eenooghe mee.

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.