Milder vonnis na verzet in zaak cannabisplantage in Menen

Redactie KW

Thierry B. (36) is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot achttien maanden cel, waarvan de helft effectief. Hij kreeg ook een boete van 6.000 euro, waarvan 1.500 euro effectief. De man had verzet aangetekend tegen een eerdere veroordeling tot twee jaar en 6.000 euro effectief.

In de huurwoning van de Fransman in Menen werd een cannabisplantage ontdekt. Zelf verklaarde hij er niets van af te weten. Hij kwam naar eigen zeggen nooit in zijn woning. Volgens hem werd hij erin geluisd door een onderverhuurder, die verantwoordelijk zou zijn voor de cannabiskweek. Zelf verbleef Thierry B. op dat moment in Frankrijk om te zorgen voor zijn zieke echtgenote.

De man die volgens hem de echte schuldig is, kwam er van af met een voorwaardelijke celstraf. Op grond daarvan had zijn advocaat de vrijspraak gevraagd.

De rechtbank oordeelde dat de Fransman wel degelijk verantwoordelijkheid droeg voor de plantage in het huis dat onder zijn naam gehuurd werd. Thierry B. werd daarom niet vrijgesproken. Hij kreeg wel een mildere straf. De man zit sinds twee maanden in voorhechtenis.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier