"De beklaagde kwam klaar op de zetel naast zich", schetste de procureur donderdag de degoutante feiten. "Twee zeventienjarige meisjes waren daar getuige van en verwittigden de chauffeur. Hierop plukte de politie de beklaagde van de bus." De procureur vroeg negen maanden celstraf voor J., die in het verleden al talrijke veroordelingen opliep voor onder meer smaad, bedreiging, weerspannigheid en verboden wapendracht.

"Ik herinner mij niet veel meer van die dag", vertelde J. aan de rechter. "Ik kwam van een barbecue waar ik redelijk wat gedronken maar niets gegeten had. Nu drink ik niet meer. Ik heb de feiten opgebiecht aan mijn vriendin en mijn moeder, die mij een klap in het gezicht gaf." Advocaat Jorn Verminck vroeg mildheid voor de man. De uitspraak volgt op 25 april.

(AFr)

"De beklaagde kwam klaar op de zetel naast zich", schetste de procureur donderdag de degoutante feiten. "Twee zeventienjarige meisjes waren daar getuige van en verwittigden de chauffeur. Hierop plukte de politie de beklaagde van de bus." De procureur vroeg negen maanden celstraf voor J., die in het verleden al talrijke veroordelingen opliep voor onder meer smaad, bedreiging, weerspannigheid en verboden wapendracht. "Ik herinner mij niet veel meer van die dag", vertelde J. aan de rechter. "Ik kwam van een barbecue waar ik redelijk wat gedronken maar niets gegeten had. Nu drink ik niet meer. Ik heb de feiten opgebiecht aan mijn vriendin en mijn moeder, die mij een klap in het gezicht gaf." Advocaat Jorn Verminck vroeg mildheid voor de man. De uitspraak volgt op 25 april. (AFr)