Middelkerkenaar masturbeert op Lijnbus voor ogen schoolkinderen

Het incident gebeurde in een bus van De Lijn. © belga
Redactie KW

Een 40-jarige man uit Middelkerke moet zich in de Brugse strafrechtbank verantwoorden voor openbare zedenschennis. Op 26 juni vorig jaar nam J.J. kort na de middag in Oostende de Lijnbus richting Torhout. Hij was zwaar dronken en hoewel de bus vol schoolkinderen zat besloot hij de hand aan zichzelf te slaan.

“De beklaagde kwam klaar op de zetel naast zich”, schetste de procureur donderdag de degoutante feiten. “Twee zeventienjarige meisjes waren daar getuige van en verwittigden de chauffeur. Hierop plukte de politie de beklaagde van de bus.” De procureur vroeg negen maanden celstraf voor J., die in het verleden al talrijke veroordelingen opliep voor onder meer smaad, bedreiging, weerspannigheid en verboden wapendracht.

“Ik herinner mij niet veel meer van die dag”, vertelde J. aan de rechter. “Ik kwam van een barbecue waar ik redelijk wat gedronken maar niets gegeten had. Nu drink ik niet meer. Ik heb de feiten opgebiecht aan mijn vriendin en mijn moeder, die mij een klap in het gezicht gaf.” Advocaat Jorn Verminck vroeg mildheid voor de man. De uitspraak volgt op 25 april.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier