Middelgrote cannabisplantage ontmanteld in Pittem: zeven personen aangehouden

In Hoeve De Posterie werd een middelgrote cannabisplantage ontmanteld. (foto JG)
Redactie KW

De onderzoeksrechter heeft in de zaak van de cannabisplantage in Pittem zeven mensen aangehouden, onder wie de bewoners van de boerderij. Het ging om een plantage van een serieuze omvang. Wellicht was het niet de eerste oogst. De verdachten zullen vrijdag voor de raadkamer verschijnen.

Zaterdagmorgen viel de politie binnen op een landbouwbedrijf in de Posterijlaan in Pittem. Op de hoeve bleek een cannabisplantage aanwezig te zijn. Zeven personen werden aangehouden.

In het landbouwbedrijf, dat de naam Hoeve De Posterie draagt, werd een cannabisplantage ontdekt. Volgens het parket gaat hem om een middelgrote plantage. Hoe de plantage aan het licht kwam, om hoeveel plantjes het gaat en in hoeverre al een deel geoogst werd is nog niet geweten. In het kader van het onderzoek werden zeven personen aangehouden.

De hoeve ligt aan de rand van het Pittemse industrieterrein en dus langs een drukke weg, maar doordat de loodsen eerder afgelegen liggen werd niets abnormaals opgemerkt. De hoeve is gespecialiseerd in het kweken van varkens en verkoopt ook varkensvlees rechtstreeks aan de particulier met de slogan ‘van boer naar bord’.

De hoeve maakt ook deel uit van de Korte Keten, die rechtstreeks winkelen bij de producent stimuleert. Recent riepen de uitbaters via Facebook nog op om in coronatijden lokaal te kopen. Ze zijn ook terug te vinden in het magazine ‘#winkelhier in tijden van corona’, dat werd uitgegeven door Unizo, Landelijke Gilde Pittem-Egem en Ferm Pittem-Egem en dat vorige week bij alle Pittemnaren in de bus viel. Het onderzoek loopt volop en het parket kan momenteel geen verdere info geven. (JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.