Met zuur overgoten Rwandese man uit Wervik veroordeeld

Redactie KW

Op de rechtbank van Ieper werden twee ex-partners van Rwandese origine veroordeeld voor wederzijdse slagen. De vrouw zal zich later ook nog moeten verantwoorden voor het gieten van zuur op haar ex zijn gezicht.

In 2015 gingen B.N. en M.M. (45), die in Wervik wonen, uit elkaar. B.N. kon daar blijkbaar moeilijk mee omgaan. Dat is althans wat meester Dimitri Vandenbroucke op de rechtbank van Ieper zei. De advocaat is de raadsman van M.M., een vrouw van Rwandese oorsprong uit Wervik.

Beide beklaagden stonden terecht voor het wederzijdse slagen. De man moet zich ook verantwoorden voor het kapotslaan van huiselijke goederen en belaging. “Die man ligt aan de basis van de problemen”, aldus meester Vandenbroucke. “Hij heeft mijn cliënte dag in dag uit geterroriseerd. Je moet je maar inbeelden wat zoiets doet met een mens.”

Meester Decramer sprak dat tegen. “Die man wordt gezien als de agressor, maar dat klopt niet volledig.” De ruzie escaleerde tot een triest hoogtepunt. De rechter veroordeelde B.N. tot een celstraf van een jaar, waarvan de helft met uitstel, en een geldboete van 800 euro.

De vrouw kreeg een straf met uitstel, maar ze zal zich aan een paar voorwaarden moeten houden. Zo moet ze werk maken van haar drankprobleem. Later zal de vrouw zich nog moeten verantwoorden voor de aanval met zuur. Dat gebeurde toen M.M. haar ex-man opwachtte. Het slachtoffer raakte fel verbrand in zijn gezicht. De vrouw werd voor de feiten aangehouden.

(CM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier