Mensensmokkelaars geklist na toevallige verkeerscontrole in Oostende

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Bij een verkeerscontrole in Oostende zijn woensdag twee vermoedelijke mensensmokkelaars tegen de lamp gelopen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachten probeerden nog tevergeefs te vluchten.

Op woensdag 17 juli werd een Renault met Franse nummerplaat door de lokale politie van Oostende aan een toevallige verkeerscontrole onderworpen. Toen de agenten op het voertuig afstapten, stoof de wagen plots aan hoge snelheid weg. Na een achtervolging zette de bestuurder ter hoogte van een rotonde zijn wagen op de pechstrook. De zes inzittenden, van wie één zich in de koffer bevond, konden ter plaatse ingerekend worden.

Uit het onderzoek bleek dat de bestuurder en een passagier wellicht actief waren als mensensmokkelaar. Het gaat om mannen van Koerdische en Afghaanse origine. In hun voertuig zaten een Iraniër en drie Syriërs, allen afkomstig uit een vluchtelingenkamp in Noord-Frankrijk. De vier transmigranten werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

De verdachten werden donderdag door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Dinsdag oordeelde de raadkamer dat de mannen minstens een maand langer in de gevangenis moeten blijven.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier