Meldingen van overvallen in Menen gingen over zoekactie voortvluchtige autodieven

Redactie KW

Twee berichten hadden het donderdagavond over criminele feiten bij respectievelijk een Aldi- en een Actionvestiging.

Een eerste bericht dook omstreeks 18 uur op via de Meense Mening, via een dame uit Lauwe, en ging als volgt : “Volop actie en sensatie op de parking van de site aan de Aldi, massa’s combi’s, anonieme wagens, agenten met kogelvrije vesten en met de hand op het wapen,… op zoek naar 2 autodieven die blijkbaar niet bang waren om te schieten getuige: de kogelgaten in de combi. Zou Menen dan toch een ghetto worden???”

“Overval op Action”

Ongeveer gelijktijdig had een andere vrouw uit Menen ook een bericht gepost : “Lieve mensen oproep opgepast er is een overval gebeurt in action in menen aant palma gelukkig waren wy juist toegekomen toen het was gebeurt anders zaten we er ook in tussen ( opletten want ze zyn gewapen en lopen nog vry rond ) daarom waarschuw ik de mensen!!!!!!!!!”

Zoekactie naar voortvluchtige autodieven

Bij politie Grensleie bleken ze evenwel niet op de hooge van het feiten en al helemaal niet van een schietpartij. Toch was er donderdagavond flink wat politie op de been bij op en rond de parking van de Palma, zo bevestigen ons verschillende getuigen. “Er stonden 5 politiewagens aan de Palma, een aan de Noordstraat, een aan de Basse Censestraat, een aan de Gamma, en dan nog tweetal anonieme wagens, alsook een Volvo patrouillewagen”, aldus een dame die op de plaats van de feiten was. De politie zou twee autodieven hebben achtervolgd en er één hebben kunnen klissen. Naar de tweede speurden ze in de verschillende handelszaken, volgens ooggetuigen ‘met de hand op het wapen’. Zonder succes, want de tweede dief bleef voortvluchtig.

(FV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.