Meisje van 15 kan zich al bijtend losrukken van ontvoerders

Redactie KW

De politie is een onderzoek gestart naar een mogelijke poging tot ontvoering op een 15-jarig meisje uit Oostende.

Het meisje was zondagavond op Moederdag op weg naar de begraafplaats langs de Stuiverstraat om haar overleden mama te groeten. Ze had nog maar net het ouderlijk huis in de Frère Orbanstraat verlaten, toen ze een verdachte donkere wagen opmerkte. “De twee inzittenden van vreemde afkomst staarden me aan, en maakten rechtsomkeer eens ze me gepasseerd waren”, vertelt Toscina. Wat volgde was een achtervolging die het ganse traject naar het kerkhof duurde. “De wagen reed achter me, aan lage snelheid. Ik ben weggelopen, stuurde een sms naar mijn papa. Toen het rood licht was aan het kruispunt met de Elisabethlaan, kon ik hen afschudden.

“Ik begon te tieren, maar niemand hoorde me”

Helaas, maar voor heel even. Want niet veel later hadden ze me opnieuw in hun vizier”, zegt het meisje. Het meisje liep de Chrysantenstraat in, waar het voertuig plots halt hield. De twee mannen stapten uit, grepen het meisje vast, en sleurden haar een verlaten steegje in. “Ze dreigden me in gebrekkig Nederlands om de wagen in te stappen. Ze hielden me vast aan beide armen en aan de keel. Ik begon te tieren, maar niemand in de buurt hoorde me.” De 15-jarige was bang, maar liet zich niet doen. Ze beet in de hand van de verdachte die haar bij de keel had gegrepen, en kon zich losrukken. Ze liep het steegje uit en rende verder naar het kerkhof. Daar verstopte ze zich, tot haar vader haar kwam ophalen.

Daders gevlucht richting Zilverlaan

De daders waren intussen aan hoge snelheid gevlucht richting Zilverlaan. ,,Ik mag er niet aan denken wat er gebeurd kon zijn’, vertelt de vader. “Gelukkig heeft mijn dochter vroeger nog kickbox gevolgd en kon ze zich wat verdedigen. Zoniet was ze wellicht in de koffer van de wagen beland.” Vader en dochter verwittigden de avond zelf nog de politie. De aangifte was echter door de omstandigheden wat laat binnengekomen om de daders meteen te kunnen opsporen. “De omgeving van de Stuiverstraat is een rustige buurt, en we hebben bovendien camerabewaking langs alle belangrijke invalswegen. Bij dergelijke feiten is het heel belangrijk dat er meteen na de feiten klacht wordt ingediend. Zo kunnen we onze patrouilles meteen gericht uitsturen. De zaak zit intussen in onderzoek”, zegt korpschef Philip Caestecker.

Het meisje heeft er naast een blauwe plek vooral een hevige schrik aan over gehouden. “Ik was mezelf niet vandaag in de les. En toen ik uit school kwam was ik toch bang toen ik een zwarte wagen voorbij zag rijden. Ik hoop dat ze de daders kunnen vinden.” Volgens de beschrijving van het slachtoffer was de ene man was zo’n 1m70 groot met magere lichaamsbouw, had hij kort zwart haar en bruine ogen, en droeg hij een jeansbroek met zwarte lederen jas. De tweede verdachte meet 1m80 met een gespierde lichaamsbouw, had een stoppelbaard, en droeg een jeansbroek en een bruine lederen jas. Wie tips heeft of getuigen kunnen zich melden bij de lokale politie.

(DJ / foto DJ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.