Ze zat twee maanden in de cel, maar werd nu dus gelost. Sherlyn D. zou sinds 2015 samen met haar moeder Carine B. (44) heel wat mensen opgelicht hebben. Bij zogezegde zaken in de immobiliënsector drukten ze heel wat voorschotten achterover. En ook via tweedehandssites lichtten ze mensen op. Die betaalden spullen die nooit geleverd werden. Vooral dochter Sherlyn D. maakte zich aan die laatste praktijken schuldig. Ze werd daar ondertussen al zes keer voor ondervraagd. "Ik weet dat daar bepaalde zaken zijn mis gelopen", zei ze. "Maar dat is nooit met opzet gebeurd. Ik wilde niemand op die manier oplichten."

De precieze buit is onduidelijk, maar die zou boven het miljoen euro uitstijgen

En toch worden de twee aanzien als meesteroplichtsters. Ze maakten aan de kust enorm veel slachtoffers. De precieze buit is onduidelijk, maar die zou boven het miljoen euro uitstijgen. Aanvankelijk waren er 34 gedupeerden, maar het onderzoek neemt ondertussen grotere proporties aan. Sinds hun aanhouding bleven er zowat dagelijks nieuwe klachten tegen de twee binnen komen.

Na twee maanden in de gevangenis mag Sherlyn die straks opnieuw verlaten. De raadkamer van Brugge besliste namelijk om haar onder voorwaarden vrij te laten. Haar moeder blijft voorlopig wel aangehouden. Haar bezoeken is geen optie, want één van haar voorwaarden is een strikt contactverbod met haar moeder.

De twee jonge kinderen - dochtertjes van één en twee jaar - kunnen wel terug bij hun moeder gaan wonen. Zij werden opgevangen door een crisisopvang toen hun moeder in de gevangenis belandde. Daarnaast moet Sherlyn ook werk zoeken. Als zelfstandige mag ze weliswaar niet aan het werk. Ze moet dus in loondienst gaan.

(TL)

Ze zat twee maanden in de cel, maar werd nu dus gelost. Sherlyn D. zou sinds 2015 samen met haar moeder Carine B. (44) heel wat mensen opgelicht hebben. Bij zogezegde zaken in de immobiliënsector drukten ze heel wat voorschotten achterover. En ook via tweedehandssites lichtten ze mensen op. Die betaalden spullen die nooit geleverd werden. Vooral dochter Sherlyn D. maakte zich aan die laatste praktijken schuldig. Ze werd daar ondertussen al zes keer voor ondervraagd. "Ik weet dat daar bepaalde zaken zijn mis gelopen", zei ze. "Maar dat is nooit met opzet gebeurd. Ik wilde niemand op die manier oplichten."En toch worden de twee aanzien als meesteroplichtsters. Ze maakten aan de kust enorm veel slachtoffers. De precieze buit is onduidelijk, maar die zou boven het miljoen euro uitstijgen. Aanvankelijk waren er 34 gedupeerden, maar het onderzoek neemt ondertussen grotere proporties aan. Sinds hun aanhouding bleven er zowat dagelijks nieuwe klachten tegen de twee binnen komen.Na twee maanden in de gevangenis mag Sherlyn die straks opnieuw verlaten. De raadkamer van Brugge besliste namelijk om haar onder voorwaarden vrij te laten. Haar moeder blijft voorlopig wel aangehouden. Haar bezoeken is geen optie, want één van haar voorwaarden is een strikt contactverbod met haar moeder.De twee jonge kinderen - dochtertjes van één en twee jaar - kunnen wel terug bij hun moeder gaan wonen. Zij werden opgevangen door een crisisopvang toen hun moeder in de gevangenis belandde. Daarnaast moet Sherlyn ook werk zoeken. Als zelfstandige mag ze weliswaar niet aan het werk. Ze moet dus in loondienst gaan.(TL)