Gina H. (64) werd al meermaals veroordeeld voor oplichting. Al in 1987 werd ze veroordeeld voor valsheid in geschrifte. Later gaf ze zich onder meer uit als nichtje van industrieel Jan De Clerck om het losgeld van zoon Anthony gedeblokkeerd te krijgen. Zo zamelde ze meer dan één miljoen euro in. Ze kreeg er zeven jaar cel voor.

Nadat ze vrij kwam in januari 2016 begon ze onmiddellijk opnieuw tot ze werd aangehouden in april 2017. Ditmaal gaf ze zich uit als een Brussels onderzoeksrechter om geld te investeren in justitie in de strijd tegen terrorisme. De investeringen zouden dan met indrukwekkende winst worden terugbetaald. Of ze leende geld om zwart geld vrij te krijgen van een buitenlandse rekening van haar overleden vader.

Zo sloeg ze toe in onder meer Dendermonde, Knokke-Heist, Brugge en Hamme. In totaal zamelde ze op iets meer dan een jaar tijd 666.994 euro in.

In Brugge werd ze veroordeeld tot drie jaar cel, maar het parket ging meteen in beroep. De procureur-generaal in Gent vorderde tien jaar. "Er staat bij u geen rem meer op, u bent totaal losgeslagen! U bent werkelijk des duivels! We moeten de maatschappij beschermen tegen vileine mensen zoals u! "

Volgens hem is er geen andere oplossing dan een strenge gevangenisstraf. "Ik wil u niet in de gevangenis steken om u te verbeteren, want dat gaat toch niet lukken. Ik wil dat om de maatschappij te vrijwaren, te beschermen tegen mensen zoals u."

De vrouw zelf nam vrede met de drie jaar die ze had gekregen. "Dat ik spijt heb, ga je toch niet geloven, maar tien jaar cel voor een gelddossier is overdreven. Ik wil mijn kleinkind recht in de ogen kunnen kijken en zeggen welke zware fouten ik heb gemaakt. Geef mij tien jaar en ik sterf in de gevangenis zonder dat ik het ooit nog heb gezien."

Het hof volgde toch de vordering en sprak naast tien jaar cel en een boete van 1.600 euro ook een beroepsverbod van tien jaar uit en verklaarde een Rolex van 7.900 euro verbeurd.

(BELGA)

Gina H. (64) werd al meermaals veroordeeld voor oplichting. Al in 1987 werd ze veroordeeld voor valsheid in geschrifte. Later gaf ze zich onder meer uit als nichtje van industrieel Jan De Clerck om het losgeld van zoon Anthony gedeblokkeerd te krijgen. Zo zamelde ze meer dan één miljoen euro in. Ze kreeg er zeven jaar cel voor.Nadat ze vrij kwam in januari 2016 begon ze onmiddellijk opnieuw tot ze werd aangehouden in april 2017. Ditmaal gaf ze zich uit als een Brussels onderzoeksrechter om geld te investeren in justitie in de strijd tegen terrorisme. De investeringen zouden dan met indrukwekkende winst worden terugbetaald. Of ze leende geld om zwart geld vrij te krijgen van een buitenlandse rekening van haar overleden vader.Zo sloeg ze toe in onder meer Dendermonde, Knokke-Heist, Brugge en Hamme. In totaal zamelde ze op iets meer dan een jaar tijd 666.994 euro in.In Brugge werd ze veroordeeld tot drie jaar cel, maar het parket ging meteen in beroep. De procureur-generaal in Gent vorderde tien jaar. "Er staat bij u geen rem meer op, u bent totaal losgeslagen! U bent werkelijk des duivels! We moeten de maatschappij beschermen tegen vileine mensen zoals u! "Volgens hem is er geen andere oplossing dan een strenge gevangenisstraf. "Ik wil u niet in de gevangenis steken om u te verbeteren, want dat gaat toch niet lukken. Ik wil dat om de maatschappij te vrijwaren, te beschermen tegen mensen zoals u."De vrouw zelf nam vrede met de drie jaar die ze had gekregen. "Dat ik spijt heb, ga je toch niet geloven, maar tien jaar cel voor een gelddossier is overdreven. Ik wil mijn kleinkind recht in de ogen kunnen kijken en zeggen welke zware fouten ik heb gemaakt. Geef mij tien jaar en ik sterf in de gevangenis zonder dat ik het ooit nog heb gezien."Het hof volgde toch de vordering en sprak naast tien jaar cel en een boete van 1.600 euro ook een beroepsverbod van tien jaar uit en verklaarde een Rolex van 7.900 euro verbeurd.(BELGA)