https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Meer dan 9.000 euro aan achterstallige verkeersbelasting geïnd tijdens controleactie

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Op donderdag 4 maart 2021 voerden de Politiezone Vlas en de Vlaamse Belastingsdienst (VLABEL) een gezamenlijke controleactie in het verkeer uit. In totaal werden meer dan 9.000 euro aan onbetaalde verkeersbelastingen geïnd.

De leiding van de controleactie was in handen van de verkeerspolitie. De controlepost stond opgesteld in de Brugsesteenweg in Kuurne.

Veertien bestuurders werden door de verkeerspolitie, op aangeven van de mobiele ANPR-camera, aan de kant gezet omdat ze hun verplichte verkeersbelasting niet betaald hadden. Zij moesten zowel hun achterstallige verkeerstaks als een boete ter plaatse betalen, waarbij in totaal 9.151,93 euro geïnd werd.

Daarnaast waren ook nog eens zeven bestuurders niet handenvrij aan het bellen. Een bestuurder was onder invloed en in het bezit van drugs, zijn rijbewijs werd meteen voor vijftien dagen ingetrokken. Meerdere bestuurders konden hun rijbewijs of andere boorddocumenten niet voorleggen (keurings-, verzekerings-, inschrijvingsbewijs).

Gevaarlijke stoffen

Ook transporteurs van gevaarlijke stoffen kregen controle. De dag ervoor, op woensdag 3 maart was er voor het eerst ook een gezamenlijke ADR-controle door PZ Vlas en Vlabel. Kort gezegd is dit een controle van vrachtwagens die gevaarlijke stoffen vervoeren. Ook die controle gebeurde op de Brugsesteenweg in Kuurne. In totaal werden actttien vrachtwagens gecontroleerd.

Twee daarvan bleken niet te voldoen aan de wettelijke verplichtingen voor dergelijk transport, bijgevolg werden twee processen-verbaal opgesteld voor een niet geldige verzekering en een niet geldig rijbewijs voor dergelijk transport.

“Beide controleactie verliepen in een vlotte samenwerking en zonder incidenten. Binnenkort plannen PZ Vlas en Vlabel dan ook nieuwe gezamenlijke controleacties”, aldus politiewoordvoerder Thomas Detavernier.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.