Meer dan 10.000 euro aan sigaretten buitgemaakt na nachtelijke inbraak

Redactie KW

De eigenares van de Deerlijkse krantenwinkel denkt aan stoppen.

Voor Veerle Donckels van de gelijknamige krantenwinkel uit de Harelbekestraat in Deerlijk is de maat vol. “Ruim vijf jaar geleden werd hier voor zo’n 5.000 euro aan sigaretten en loterijspelen gestolen en in de nacht van zondag op maandag voor meer dan 10.000 euro. Het is genoeg geweest.”

Maandagochtend viel het Veerle bij het openen van de voordeur van haar winkel meteen op. “Er scheen veel licht naar binnen vanuit het schuifraam. Ik zag meteen wat gebeurd was. Een gat in het glas van het zware raam, een open raam en lege rekken.”

Veerle had na de inbraak van oktober 2010 alles extra beveiligd. “Een elektrisch rolluik, grendels allerhande, een geblokkeerd schuifraam, een beveiligde kassa en toch… zonder dat iemand uit de buurt het hoorde of zag drongen zij naar binnen.” De buit van de inbraak bedraagt minstens 10.000 euro: alle sigaretten uit de rekken en uit de voorraadruimte, telefoonkaarten, tabak,…. Om de winkel achteraan te bereiken moet men over drie muren klauteren.

“Ik overweeg ernstig met de zaak te stoppen en mijn pand te verhuren. Ik heb geen zin de rekken opnieuw te vullen. Ik werk lange dagen en dan opnieuw dit. Dit doet pijn aan het hart voor mijn trouwe klanten.” (MV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.