Medestudenten Charlotte Gysel zoeken troost bij elkaar

Een herinneringshoekje voor Charlotte in de bezinningsruimte van Vives in Torhout. Met ook een tekening waar Charlotte net aan begonnen was. © Johan Sabbe
Ilse Naudts

In de lerarenopleiding van Vives Torhout zoeken de studenten troost bij elkaar na het dodelijk ongeval van Charlotte Gysel (18). “Met teksten, muziek en beeld proberen we onze studenten zo goed mogelijk op te vangen.”

De 18-jarige Charlotte Gysel uit Bovekerke kwam vrijdagavond om het leven bij een zwaar ongeval in Edewalle. Na haar middelbare school in het Sint-Jozefsinstituut in Torhout, was Charlotte net gestart met de opleiding tot leerkracht lager onderwijs. Maar vandaag was er dus plots een lege plaats in de aula. Een grote schok voor de studenten en docenten van Hogeschool Vives.

“We zijn de dag gestart met een bezinningsmoment voor al onze studenten”, zegt studiegebieddirecteur Noël Selis van Vives. “Onder begeleiding van onze docenten muziek, godsdienst en plastische opvoeding hebben we de studenten zo goed mogelijk opgevangen. Ervaring leert ons dat het in zulke situaties belangrijk is dat de studenten hun gevoelens met elkaar kunnen delen. We hebben hen ook laten weten dat ze altijd bij onze psychologe terecht kunnen.”

Een herinneringshoekje in de inkomhal van Vives in Torhout.
Een herinneringshoekje in de inkomhal van Vives in Torhout.© Johan Sabbe

Met de teksten, beelden en muziek hebben docenten en studenten samen een herinneringshoekje voor Charlotte ingericht. “Daar kunnen ze nog de hele week hun gedachten en gevoelens neerpennen”, aldus Noël Selis. “Die tastbare herinneringen zullen we later ook aan de ouders van Charlotte bezorgen.”

Samen met de oud-leeringen en -leerkrachten van het Sint-Jozefsinstituut zal Vives ook een herdenkingstekst maken voor de begrafenis van Charlotte. “En na de begrafenis zullen we ook samen een herdenkingsplechtigheid organiseren voor leerlingen en studenten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.