Matrozen voor rechter na dronkenmanruzie op Zeebrugs fregat

De rechter doet uitspraak op 10 november. © Getty Images
Redactie KW

Twee matrozen van het fregat Leopold I, met thuishaven in Zeebrugge, moeten zich voor de strafrechter in Brugge verantwoorden voor een dronkenmanruzie op hun schip.

In de nacht van 17 op 18 mei vorig jaar vond een feestje plaats op het Belgische fregat Leopold I, dat voor een oefening zes weken aangemeerd lag in de Britse havenstad Plymouth. Maar wat een moment van ontspanning moest worden, ontaardde in een knokpartij tussen matrozen M.P. (18) en T.G. (21).

Volgens het federaal parket gaf M.P. twee vuistslagen aan T.G., omdat die laatste hem beschuldigde van diefstallen op het schip.

Naar huis gestuurd

Rond drie uur ‘s nachts begaf T.G. zich naar de kajuit van M.P. waar hij zijn jongere collega uit bed trok en in een wurggreep nam. “Gelukkig kwamen twee kajuitgenoten tussenbeide”, verduidelijkte federaal procureur Wenke Roggen maandag in de Brugse rechtbank.

Later die nacht ging T.G. zijn collega nog eens te lijf op de gang. Hij nam hem opnieuw in een wurggreep. Toen ze uit elkaar werden gehaald, sloeg T.G. wild in het rond en verwondde daarbij een andere opvarende.

M.P. en T.G. werden na de feiten ontscheept en naar huis gestuurd. Het federaal parket vroeg maandag respectievelijk drie maanden en een jaar cel voor de mannen, die maandag niet kwamen opdagen voor hun proces. Voor de vermeende diefstallen werd nooit een verdachte geïdentificeerd. De uitspraak volgt op 16 november. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier