Massale vechtpartij op de Grote Markt

Redactie KW

Vrijdagavond draaide het verlies van de Rode Duivels uit op een massale vechtpartij. Zo’n 60 heethoofden deelden rake klappen uit en keerden zich nadien tegen de politie. Eén amokmaker werd in de boeien geslagen, 4 inspecteurs van politiezone Grensleie raakten gewond. De burgemeester besloot uiteindelijk om de Grote Markt te laten ontruimen.

Op verschillende plaatsen in België werd het verlies van het nationale elftal beantwoord met vechtpartijen en kleine relletjes. Ook in Menen liep de situatie, die oorspronkelijk een feestelijk gebeuren moest worden, compleet uit de hand.

Werkonbekwaam

“Het is begonnen met wat duw- en trekwerk en iemand die klaarblijkelijk in het glas van een ander heeft gespuwd”, horen we bij politiezone Grensleie. “Daarna is het tot een confrontatie gekomen tussen enkele jongeren. Onze eenheden konden snel optreden en slaagden erin om iemand op te pakken. Helaas kwamen enkele familieleden van de betrokken jongelingen nadien verhaal halen , waardoor het nog een volledige tijd erg onrustig bleef.”

“De discussies bleven verhit en mensen daagden elkaar uit”, klinkt het bij de politiezone Grensleie. “Onze mensen konden de situatie niet alleen aan, waarop versterking vanuit de omliggende politiezones en zelfs de federale wegpolitie werd opgetrommeld. Om de situatie te ontmijnen besloot de burgemeester om alle cafés om 00u30 te sluiten en de markt te ontruimen. Tijdens die ontruiming raakten vier van onze collega’s gewond. Eén van hen is zelfs twee dagen werkonbekwaam. Via een analyse van de camerabeelden zullen we nu op zoek gaan naar de aanstokers en zullen we zo de situatie volledig in kaart kunnen brengen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier