Marktkramer slachtoffer van laster

Zaakvoeder van Kipstore, Jackie Defrancq, bij de twee teksten over voedselvergiftiging op zijn reclameborden. © JCR
Redactie KW

Marktkramer Jackie Defrancq van Kipstore is in Westrozebeke het slachtoffer geworden van laster. Een onbekende hing briefjes met de boodschap dat het kraam gesloten was wegens voedselvergiftiging.

Sinds maart kunnen Westrozebekenaars op vrijdagochtend langs de Ommegang Noord terecht bij het kraam van de Kipstore, dat een winkel heeft langs de Meensesteenweg in Roeselare. Groot was de verwondering toen zaakvoerder Jackie Defrancq en een van zijn medewerkers vrijdagochtend omstreeks 6 uur aankwamen in Westrozebeke.

Op twee van onze reclameborden hing een briefje met daarop ‘We zijn momenteel gesloten. Reden: voedselvergiftiging.’ “De tweede klant die vrijdagochtend langskwam sprak er ons onmiddellijk op aan. Nee, zo’n dingen zijn echt niet leuk”, aldus Defrancq.

Klacht tegen onbekenden

Hij heeft totaal geen idee wie er achter de actie zit. “Een concurrent, een buurtbewoner? Voor ons is het een raadsel. Het is jammer dat zo’n dingen gebeuren, zeker in deze rare tijden. De voorbije maanden bouwden we een heel goede band op met de Westrozebekenaars. We komen hier erg graag, maar deze laster is toch niet leuk.”

Defrancq nam inmiddels contact op met het gemeentebestuur en bracht ook de marktleider op de hoogte van het voorval. Hij overweegt ook om een klacht in te dienen tegen onbekenden bij de politie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier