Man wordt veroordeeld tot werkstraf voor slagen aan zwangere echtgenote

Redactie KW

De vrouw was in verwachting toen ze thuis wegvluchtte, maar deed later een miskraam.

Raouf T. (36) uit Ieper trouwde in 2011 in Algerije met een landgenote. Een geregeld huwelijk, zo werd er beweerd. Toen zijn echtgenote in mei 2014 naar België kwam, startte de miserie. Volgens de advocaat van de vrouw werd ze geterroriseerd door haar man. Ze mocht het huis niet uit en met niemand contact hebben via internet. Zijn cliënt werd naar verluidt ook vier keer geconfronteerd met geweld. Slechts van het vierde voorval werden er medische attesten afgeleverd.

De dokter kon echter niet helemaal werken zoals het hoort, want omdat hij een man is mocht hij de vrouw niet aanraken. Toch werd er vastgesteld dat het slachtoffer een gekneusde neus opliep. Toen haar echtgenoot op een onbewaakt moment de deur niet sloot, kon de vrouw naar het vluchthuis uitwijken. Daar verblijft ze nog steeds.

Op het moment van haar vlucht was ze zwanger, maar ze kreeg een miskraam. Haar advocaat zei dat zijn cliënte schoppen in de zij kreeg en dat dit feit wel eens kon hebben meegespeeld. De vrouw wordt momenteel nog altijd psychiatrisch behandeld en ook de buurt had weet van de feiten, zo stelde haar advocaat die.

De verdediging van Raouf T. tapte uit een ander vaatje. Hij beweerde dat er geen oorzakelijk verband is met de zwangerschap en de ten laste gelegde feiten. Bovendien zijn er op het vlak van de gepleegde feiten alleen de verklaringen van de vrouw in kwestie en een buurtonderzoek, waarbij niemand bij naam wordt genoemd. De verdediging ging voor de vrijspraak, maar het werd een werkstraf van 80 uren. Aan zijn partner moer de man 500 euro schadevergoeding uitkeren.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier