Vanuit een witte bestelwagen werden op een avond in juni drie kogels afgevuurd op een appartementsgebouw in de Koperdraadstraat in Wevelgem. Op basis van een ooggetuige kwam de politie een 25-jarige man uit Antwerpen op het spoor. Hij zou die bewuste dag een witte Peugeot Partner gehuurd hebben en was naar eigen zeggen op weg naar de zee toen hij plots halt hield in Wevelgem.

Aan de politie verklaarde de beklaagde dat hij het op dat moment emotioneel erg moeilijk had en daarom uit frustratie schoten afvuurde op het appartement. De feiten werden eerst als poging doodslag geclassificeerd, maar werden later afgezwakt tot verboden wapendracht en vernieling van eigendom, omdat er niemand in de buurt was tijdens de schietpartij.

Verder onderzoek slaagde er niet in om connecties te vinden tussen de beklaagde en de bewoners van het gebouw. De advocaat van de Antwerpenaar vroeg maandag om een werkstraf op te leggen zodat de man zijn werk niet zou verliezen, maar daar ging de procureur niet mee akkoord. "Het gaat toch om zware feiten, daarom vordert mijn ambt een celstraf van een jaar", aldus het openbaar ministerie.

Ook de rechter vond het verhaal niet erg geloofwaardig. "Dus u huurt een bestelwagen, rijdt naar de andere kant van het land, en beschiet dan net dat ene huis in uw frustratie. Dat is toch vreemd?" De beklaagde bleef echter bij zijn eerdere verklaring.

Het vonnis volgt op 24 december.

(Belga)

Vanuit een witte bestelwagen werden op een avond in juni drie kogels afgevuurd op een appartementsgebouw in de Koperdraadstraat in Wevelgem. Op basis van een ooggetuige kwam de politie een 25-jarige man uit Antwerpen op het spoor. Hij zou die bewuste dag een witte Peugeot Partner gehuurd hebben en was naar eigen zeggen op weg naar de zee toen hij plots halt hield in Wevelgem. Aan de politie verklaarde de beklaagde dat hij het op dat moment emotioneel erg moeilijk had en daarom uit frustratie schoten afvuurde op het appartement. De feiten werden eerst als poging doodslag geclassificeerd, maar werden later afgezwakt tot verboden wapendracht en vernieling van eigendom, omdat er niemand in de buurt was tijdens de schietpartij. Verder onderzoek slaagde er niet in om connecties te vinden tussen de beklaagde en de bewoners van het gebouw. De advocaat van de Antwerpenaar vroeg maandag om een werkstraf op te leggen zodat de man zijn werk niet zou verliezen, maar daar ging de procureur niet mee akkoord. "Het gaat toch om zware feiten, daarom vordert mijn ambt een celstraf van een jaar", aldus het openbaar ministerie. Ook de rechter vond het verhaal niet erg geloofwaardig. "Dus u huurt een bestelwagen, rijdt naar de andere kant van het land, en beschiet dan net dat ene huis in uw frustratie. Dat is toch vreemd?" De beklaagde bleef echter bij zijn eerdere verklaring. Het vonnis volgt op 24 december.(Belga)