Man vrijuit voor gedwongen prostitutie negentienjarig meisje in Oostende

© Getty
Redactie KW

Een 35-jarige Roemeen is in de Brugse strafrechtbank vrijgesproken voor mensenhandel en uitbuiting van prostitutie. Volgens de rechter was er sprake van twijfel.

Op 6 april 2016 voerde de politie controles uit in de Oostendse prostitutiebuurt ‘t Hazegras. Een negentienjarige prostituee die aan de slag was in een bar in de Oesterbankstraat riep de agenten binnen en vertelde hoe ze door haar vriend A.G. werd uitgebuit. Ze werkte naar eigen zeggen sinds een week als prostituee en moest al haar inkomsten aan hem afgeven. A.G. zou daarbij ook geweld en dreigementen hebben gebruikt. “Het slachtoffer trok later haar verklaringen weer in, maar dat gebeurde ons inziens enkel omdat haar familie onder druk werd gezet door de entourage van de beklaagde”, stelde de procureur.

“De beklaagde bracht het slachtoffer als een loverboy naar België, waar zij in de prostitutie werd gedwongen. De beklaagde is ook in Roemenië en Nederland geen onbekende in het prostitutiemilieu.”

De procureur vroeg 30 maanden cel voor A.G., die zelf voor de vrijspraak ging. “Dat meisje had kort voor haar verklaringen vernomen dat mijn cliënt een echtgenote heeft in Nederland”, stelde advocaat Pieterjan Dens. “Ze was jaloers en haar verklaringen strookten niet met de gegevens uit het onderzoek. Dat mijn cliënt gekend is in het prostitutiemilieu is niet onlogisch. Zijn vrouw werkt al jaren als prostituee in Nederland.” De strafrechter oordeelde woensdag dat er inderdaad te veel twijfel bestaat om A.G. te veroordelen. Hij sprak de man dan ook vrij.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier