De arbeider ging in maart 2013 aan de slag bij metaalbewerker Kevin D. uit Oostende. De man kreeg echter slechts sporadisch een loon uitbetaald. Van juni 2014 tot het einde van de samenwerking in augustus 2018 ging het om ruim 59.000 euro achterstallig loon.

De bal ging aan het rollen toen het slachtoffer naar de dienst Toezicht op Sociale Wetten stapte. "De werkgever legde geen enkel betaalbewijs of document voor. Alle pogingen om hem alsnog te doen betalen, mislukten", aldus arbeidsauditeur Filiep De Ketelaere.

Het openbaar ministerie vorderde bij verstek een effectieve geldboete van 800 euro. Net op dat moment stapte Kevin D. toch nog de zittingzaal binnen. De beklaagde beweerde dat zijn werknemer zelf niet betaald wilde worden. In ruil voor zijn werk zou hij gehoopt hebben om aandelen in de zaak te verwerven.

Los daarvan weigert de Oostendenaar momenteel om het achterstallig loon te betalen. Volgens de beklaagde zou het slachtoffer immers machines gestolen hebben en vandalisme gepleegd hebben. Die schade zou 30.000 euro bedragen.

De rechter doet uitspraak op 22 november.

(BELGA)

De arbeider ging in maart 2013 aan de slag bij metaalbewerker Kevin D. uit Oostende. De man kreeg echter slechts sporadisch een loon uitbetaald. Van juni 2014 tot het einde van de samenwerking in augustus 2018 ging het om ruim 59.000 euro achterstallig loon.De bal ging aan het rollen toen het slachtoffer naar de dienst Toezicht op Sociale Wetten stapte. "De werkgever legde geen enkel betaalbewijs of document voor. Alle pogingen om hem alsnog te doen betalen, mislukten", aldus arbeidsauditeur Filiep De Ketelaere.Het openbaar ministerie vorderde bij verstek een effectieve geldboete van 800 euro. Net op dat moment stapte Kevin D. toch nog de zittingzaal binnen. De beklaagde beweerde dat zijn werknemer zelf niet betaald wilde worden. In ruil voor zijn werk zou hij gehoopt hebben om aandelen in de zaak te verwerven.Los daarvan weigert de Oostendenaar momenteel om het achterstallig loon te betalen. Volgens de beklaagde zou het slachtoffer immers machines gestolen hebben en vandalisme gepleegd hebben. Die schade zou 30.000 euro bedragen.De rechter doet uitspraak op 22 november.(BELGA)