Man voor rechter na twee caféruzies

Een man moet zich op de rechtbank van Ieper verantwoorden voor twee caféruzies. In een geval liep het slachtoffer een blauw oog op, terwijl bij het tweede incident de dader iemands bril afsloeg.

© gf

Een feit vond plaats op 30 juni vorig jaar in café De Twaalf Apostelen in Ieper. Bij een schermutseling sloeg P.S. iemand met het vlakke hand de bril van het hoofd. Bij het eerste incident haalde hij met een vuistslag uit naar iemand. Dat gebeurde in het café Caroline in Ieper. De aanleiding tussen de discussie was het feit dat het slachtoffer een slag gaf op het achterwerk van een vrouw. Die dame ging daarover haar beklag doen bij P.S. die op zijn beurt verhaal ging halen bij de man. De discussie draaide echter uit op een slag in het gezicht.

Eerder al gewelddadig

P.S., die al eerder feiten pleegde, riskeert een celstraf met voorwaarden en een effectieve geldboete. “Als hij heeft gedronken dan is mijn cliënt lichtgeraakt. Als hij nuchter is, is dat beter voor hem, maar ook voor anderen. Een van de opgelegde voorwaarden zou mogen betrekking hebben op zijn alcoholgebruik”, aldus de raadsman van P.S. Vonnis op 7 december.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.