Man voor rechter na amok op camping in Kemmel

© GF
Redactie KW

Voor de rechtbank van Ieper staat een man terecht die amok maakte op camping Ypra in Kemmel. Zijn alcoholprobleem deed bij de beklaagde de stoppen doorslaan en hij keerde zich op een bepaald moment tegen zijn weldoener, de uitbater van de camping.

Hoewel de uitbater beklaagde G.P. op verschillende vlakken had geholpen – de man kreeg werk en onderdak van de campinguitbater – keerde die zich toch tegen zijn weldoener. Op 1 juni vorig jaar ging G.P. door het lint. Hij reed met een moto rond op de camping en in de kantine gooide hij met stoelen. Ook gebruikte hij pepperspray.

De uitbater en zijn kleinzoon deelden in de klappen en vragen op de rechtbank een schadevergoeding. “Mijn cliënt zei dat hij nog nooit zo een goede schoonmaker in dienst had, tot de bom barstte”, aldus de advocaat van de campinguitbater. “Die man voelt zich beschaamd dat zijn vertrouwen op een dergelijke manier werd geschonden.”

Geen onbekende bij gerecht

Alcohol ligt aan de basis van de problemen van G.P., die trouwens geen onbekende is voor het gerecht. “Die man kan lange tijd zijn probleem onderdrukken, zo dronk hij bijna twee jaar geen druppel”, aldus zijn raadsman. Op 9 maart was er echter opnieuw een incident, waarbij de politie werd opgeroepen. Daarbij bleek daarbij de beklaagde een luchtdrukgeweer bij zich had en opnieuw pepperspray.

“Een schreeuw om aandacht”, aldus zijn advocaat. Ondertussen is de beklaagde weer op vrije voeten en woont hij opnieuw bij zijn ouders. “Die man is niet gebaat met een gevangenisstraf. Hij moet goed worden begeleid voor zijn alcohol- en drugsprobleem.” Vonnis op 4 juni. (CMW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.