Man vlucht te voet weg bij controle: Politie houdt klopjacht

Tijdens een internationale, gecoördineerde actie waaraan zowel Belgische als Franse politiekorpsen deelnamen, nam een onbekende de vlucht na een controle in Rekkem. De grote middelen werden ingezet om hem op te sporen en in te rekenen.

© (Foto CL)

De actie vond plaats in het kader van een internationale actie tegen de grensoverschrijdende criminaliteit. Agenten van de politiezone Grensleie, leden van de federale wegpolitie en hun collega’s uit het noorden van Frankrijk werkten samen, ondersteund door speurhonden en de helikopter.

Tijdens deze actie, rond half tien in de avond, hielden enkele agenten van de zone Grensleie een voertuig met Franse nummerplaten staande op de Grote Weg, even ter hoogte van de boerderij. Tijdens de controle slaagde de chauffeur, de enige inzittende van de wagen, erin te voet te vluchten richting de E17, recht de velden in. Meteen ontstond een grote klopjacht waarbij de agenten van zone Grensleie meteen ondersteuning kregen van een ploeg van de snelwegpolitie en een ploeg van de politie van Halluin. Een perimeter werd ingesteld waarbij iedereen aan een controle werd onderworpen. Zowel de helikopter als een speurhond, beiden actief in de regio naar aanleiding van de actie, kwamen eveneens ter plaatse om de zoektocht te ondersteunen.

Wat de reden van de vlucht was, is onduidelijk al troffen de agenten wel een hoeveelheid verdovende middelen aan in het voertuig. De wagen, een Peugeot, werd in beslag genomen en werd door een takeldienst na een grondige fouille verwijderd. Volgens eerste informatie was de voortvluchtige niet gewapend. Het is onduidelijk of hij alsnog werd ingerekend.

De actie en vooral de inzet van de helikopter was urenlang het onderwerp van verschillende discussies op sociale media. Even werd geopperd dat de politiediensten op zoek waren naar 2 ontsnapte gedetineerden, een bericht dat al snel vals bleek te zijn.

De gecoördineerde actie duurde nog tot 2 uur in de nacht.

https://www.youtube.com/watch?v=YXqZmIUx-LM

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.