Man viert oudejaar in het ziekenhuis na hallucinante steekpartij

© (Foto TL)
Redactie KW

Een 37-jarige Bruggeling verkeerde in levensgevaar nadat hij op straat in Assebroek (Brugge) werd neergestoken. De dader kon gevat worden en is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. “Hij haalde plots dat mes boven. Stak in m’n borst en gooide het nog eens naar me”, klinkt het.

David Cras (37) uit Assebroek moest de overgang van oud naar nieuw in het ziekenhuis vieren. Hij bekomt namelijk op zijn ziekenbed van wat hem zondagavond is overkomen. De man werd in de Wantestraat – waar hij zelf naast zijn ouders woont – door een onbekende neergestoken. Hij verkeerde even in levensgevaar, maar dat is ondertussen geweken. “Ik had een inwendige bloeding vlakbij mijn longen. De dokters vreesden even voor het ergste. Maar dankzij een drainage hebben ze het bloed weggehaald. Ik voel me al heel wat beter”, zegt hij.

Vader aangevallen

Het verhaal dat David vertelt, klinkt hallucinant. Het is echter wel effectief wat er zondagavond gebeurde. De 20-jarige G.B. maakte toen in de Wantestraat amok op straat. Hij wilde bij zijn ex-vriendin binnen, maar dat lukte niet. Het was de vader van het latere slachtoffer die het tumult op straat hoorde. Hij ging naar buiten en maande de prille twintiger aan om stiller te zijn.

Maar de agressieveling stapte op de oudere man af en greep hem bij zijn keel vast. “Hij verloor zelfs het bewustzijn”, zegt zijn vrouw. “Daarop ben ik naar mijn zoon gelopen die hier naast de deur liep. Ik zei hem dat iemand zijn vader had aangevallen.”

David liep achter G.B. en wilde hem vragen wat hem precies bezielde. Maar voor hij het goed en wel besefte stak die hem met een mes in zijn borstkas. Hij trok het terug en gooide het nogmaals in Davids richting. “Ik voelde aanvankelijk geen pijn. Pas toen hij dat mes gooide, besefte ik dat ik gestoken werd. Ik voelde het bloed langs mijn buik lopen. Ik strompelde terug weg en enkele buren verwittigden de hulpdiensten.”

Levensgevaar

David werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek zijn toestand levensbedreigend te zijn omdat er in zijn borstkas een inwendige bloeding was ontstaan. Hij werd er verzorgd en mocht ondertussen de intensieve zorgen al verlaten. “Volgens de dokters zal ik zeker zes weken arbeidsongeschikt zijn. Hoe lang ik nog in het ziekenhuis zal moeten blijven? Geen idee. Maar ik vier er zeker Oudejaarsavond. Mijn vouw komt langs met een vriend. Misschien enkele hapjes en een drankje. Ik had al heel wat plannen gemaakt, maar die zullen dus niet kunnen doorgaan.”

David begrijpt niet wat G.B. precies bezield heeft. Hij heeft hem ook nooit eerder gezien. “Ik weet absoluut niet wie hij is. Ik had ook nooit verwacht dat hij dat mes op zak had. Het ging om een soort dolk die hij zelf gemaakt had. Ik heb het nog zelf aan de politie gegeven.”

Dader opgepakt

De agenten slaagden er snel in om de jonge verdachte op te pakken. Hij werd voor de onderzoeksrechter geleid op verdenking van poging tot doodslag. Die besliste om hem aan te houden. De jongeman zal wellicht vrijdag voor de raadkamer verschijnen. Die zal dan beslissen of hij een maand langer in de gevangenis moet blijven of niet. De twintiger is alleszins geen onbekende voor de politie. (TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier