Man viert aanstaand vaderschap in danscafé in Oostduinkerke en valt ambulanciers aan

Redactie KW

Een 30-jarige man uit Alveringem die net had gehoord dat hij voor de tweede keer vader ging worden ging dat veel te uitbundig vieren in danscafé De Viking in Oostduinkerke. Toen hij bij vertrek ten val kwam met zijn fiets viel hij de ambulanciers en politie aan.

Op zaterdag 12 oktober vorig jaar had R.H. net gehoord dat hij voor de tweede keer vader ging worden. Hij ging dat vieren in De Viking. Toen hij daar rond 2 uur terug vertrok had hij veel te veel alcohol binnen. Hij reed weg met zijn fiets maar raakte maar tot aan de Witte Burg even verderop. Daar viel hij neer en bleef hij uitgeteld languit liggen op de grond.

“Hij was volledig weg van de wereld en hadden een gezwollen en bebloed gezicht”, sprak de procureur. “Toen de ambulanciers hem wilden verzorgen verzette hij zich en schold hen uit. En toen hij plots de politie zag was het hek helemaal van de dam. Hij werkte enorm tegen, maakte slaande bewegingen en spuugde naar hen. Beneden alle peil. Bovendien moesten de agenten om 3.30 uur terug naar het ziekenhuis omdat hij enorm agressief was bij het nemen van een scan.”

R.H. riskeert een maand cel en 1.200 euro boete. Een minnelijke schikking van 175 euro betaalde hij niet. “Die kwam toe in volle coronatijd en ik dacht dat ze vals was”, bekende R.H. “Ik geef de feiten toe. Na tweemaal proberen was het eindelijk gelukt voor mijn vriendin om weer zwanger te worden. Ik was zo blij dat ik veel te stevig heb gevierd.” Vonnis op 6 juli. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier