Man veroordeeld tot geldboete van 1.600 euro en rijverbod van één maand voor rijden onder invloed

Hij snoof een soort narcosegas en veroorzaakte daarna een ongeval met zijn wagen. Toen de politie bij hem kwam, was hij helemaal van de wereld. Een prille dertiger moest zich dinsdagmorgen met het schaamrood op de wangen in de politierechtbank verantwoorden.

“Dit heb ik nog nooit meegemaakt.” Het dossier van een 30-jarige man uit Evergem deed politierechter Peter Vandamme dinsdagmorgen de wenkbrauwen fronsen. Hij werd namelijk onder invloed van sevorane, een dampvormig narcosegas dat gebruikt wordt voor anesthesie, achter het stuur van zijn wagen betrapt. De man had het middel in het ziekenhuis gestolen en snoof het van op een handdoek in zijn wagen op. Eerst verloor hij het bewustzijn, maar eenmaal hij weer bijkwam reed hij toch door.

De feiten speelden zich op 22 maart af in de buurt van het AZ Sint-Jan in Brugge. De man werkte als vertegenwoordiger in de medische sector en kon daardoor makkelijk bij het product komen. Hij nam het mee naar zijn wagen en inhaleerde het daar in. Van zodra hij weer bij bewustzijn kwam, reed hij met zijn wagen door. Hij ramde een verkeersbord toen hij weer buiten westen viel. Uiteindelijk parkeerde hij zijn wagen aan het tankstation even verderop op de hoek met de Oostendse steenweg.

De politie trof hem daar helemaal van de kaart aan. Een bloedproef wees uiteindelijk uit dat de man niet onder invloed van alcohol reed. Maar hij werd gistermorgen wel vervolgd voor het rijden in staat van “dronkenschap of in een gelijkaardige toestand”. Zijn advocaat verwees naar de donkere periode waar de man toen doorging. “Hij had echtelijke problemen en had net een huis gekocht. Hij klopte veel uren en had het lastig”, aldus zijn advocaat. “Die misstap heeft hem al heel wat gekost. Het kwam tot een relatiebreuk en hij werd ontslagen. En nu moet hij nog eens voor de politierechter verschijnen ook. Maar die man heeft een blanco strafregister en heeft zijn leven weer op de rails.”

Iets wat de politierechter wel leek aan te nemen. De prille dertiger kwam hem dan ook oprecht zijn excuses aanbieden. “Hoe is dat nu toch mogelijk”, vroeg de rechter zich luidop af. “U werkt in de medische sector. Dus dan weet je toch wat er gebeurt als je zoiets gebruikt. Je hebt heel veel geluk gehad.”

De politierechter veroordeelde de man tot een geldboete van 1.600 euro en een rijverbod van één maand.

(TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.