Man uit Wervik krijgt jaar voorwaardelijk na oneerbare voorstellen aan minderjarige

© Getty Images
Redactie KW

Een 45-jarige man uit Wervik is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden en een boete van 800 euro voor het aanzetten tot ontucht en bedreigingen.

Op 5 februari 2019 diende een jongere een klacht tegen Giovanni V. in. Volgens het slachtoffer kreeg hij via sms en berichtjes tal van oneerbare voorstellen om samen te gaan zwemmen, zich samen te ontkleden, te laten masseren,… V. wachtte de jongen zelfs op aan het station van Wervik of op school. Toen hij dreigde er mee naar buiten te komen, kreeg het slachtoffer zelfs te horen dat hij hem met een mes zou opwachten. Bij een huiszoeking bij V. nam de politie zijn gsm in beslag. Alle communicatie bleek er uit gewist maar de politie kon toch 600 foto’s met bloot en 744 berichten met het slachtoffer achterhalen.

Seksuele problemen

Aanvankelijk bleef V. alles staalhard ontkennen. Op de zitting gaf hij wel toe dat hij de oneerbare voorstellen deed en met seksuele problemen kampt. Voor bedreiging via Snapchat werd hij vrijgesproken. Ook in Ieper liep V. al een veroordeling op voor gelijkaardige feiten. De komende twintig jaar mag hij geen functie uitoefenen waarbij hij gezag over minderjarigen uitoefent. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier