Man uit Wenduine die gaskraan opendraaide om appartement op te blazen krijgt 40 maanden cel

©Keith Allison
©Keith Allison
Redactie KW

Een 46-jarige man uit Wenduine heeft in de Brugse rechtbank 40 maanden effectieve celstraf gekregen omdat hij zijn huurappartement probeerde op te blazen.

Op 10 maart snelde de brandweer naar een appartementsgebouw op de hoek van de Jokstraat en de Herenstraat in Wenduine. Er hing een sterke gasgeur en de volledige buurt werd afgezet. In het appartement van G.M. bleken de gasleidingen op vier plaatsen gemanipuleerd. “Eén vonkje was voldoende geweest om een explosie te veroorzaken”, stelde Olivier Ryde, advocaat van de eigenares van het gebouw. G.M. was meteen verdacht omdat hij op het punt stond uit zijn appartement te worden gezet en er al meermaals mee gedreigd had om de gaskraan open te zetten.

G.M. beweerde dat hij op het moment van de feiten op café zat in Blankenberge maar een telefonie-onderzoek wees uit dat hij wel degelijk in Wenduine was. Toch is de man de feiten lange tijd blijven ontkennen. Een psychiater verklaarde G.M. toerekeningsvatbaar waarna hij vorige maand alsnog tot bekentenissen overging. Zijn advocate drong aan op een celstraf met uitstel onder voorwaarden, zoals een behandeling voor zijn drankprobleem. Maar de rechter ging daar niet op in. Aan de eigenares van het gebouw kende hij een schadevergoeding toe van 718 euro.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier