Man uit Vlissegem voor de achtste keer veroordeeld voor rijden onder invloed

© iStock
Redactie KW

Bruno M. (54) uit Vlissegem werd voor de achtste keer veroordeeld voor rijden onder invloed. “Hij beseft maar niet dat drinken en rijden niet samengaan”, aldus de procureur.

De vijftiger moest zich in de politierechtbank van Brugge verantwoorden voor een ongeval dat hij in juli vorig jaar veroorzaakte. Hij ging toen met zijn motorfiets van de baan op de rotonde in de Tweebruggenstraat in Oostende. Hij belandde er in de vangrail. Bruno M. raakte niet gewond, maar hij legde wel een positieve ademtest af.

De man uit Vlissegem bleek maar liefst 2,7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Opvallend: hij vertoonde daarbij geen uiterlijke tekenen van dronkenschap. Bovendien werd hij drie maanden eerder nog maar veroordeeld omdat hij onder invloed van alcohol had gereden. “Die man is duidelijk hardleers”, aldus de procureur. “Ik vraag een strenge straf om hem te doen inzien dat zoiets niet kan.”

Langer rijverbod gevraagd

Bruno M. zelf probeerde zich nog te excuseren. Hij vroeg om hem een langer rijverbod op te leggen en financieel minder zwaar te straffen. De politierechter had daar maar weinig oren naar. “Je bent deze keer gelukkig ‘maar’ tegen een vangrail gevlogen”, zegt hij. “Maar als je niet horen wil, zul je moeten voelen. Ik moet de samenleving tegen mensen als u beschermen.”

De vijftiger kreeg een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 3.200 euro. Hij kreeg daarnaast nog een rijverbod van twee jaar. Als hij zijn rijbewijs daarna nog terug wil krijgen, zal hij moeten slagen voor medische en psychologische proeven en zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw moeten afleggen. Bovendien verklaarde de rechter zijn motorfiets van het merk Ducati verbeurd.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier