Man uit Torhout in de cel op verdenking van poging tot doodslag

Toen de man weer nuchter was, was hij verrast van wat hij zijn partner had aangedaan. © Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 42-jarige man uit Torhout zit in de cel op verdenking van poging tot doodslag op zijn partner. Hij takelde haar afgelopen zaterdag behoorlijk lelijk toe. De vrouw liep daarbij een klaplong op en was even in levensgevaar, maar haar toestand verbeterde snel.

W.A. is verre van een onbekende voor de politie. Al dateert zijn laatste veroordeling wel al van 2012. Afgelopen zaterdag belde hij zelf eerst naar een bevriende verpleegster. Hij zei dat zijn partner – de moeder van zijn twee kinderen – van de trap was gevallen. De toestand van de vrouw bleek behoorlijk ernstig te zijn en de hulpdiensten snelden ter plaatse.

De vrouw werd naar het ziekenhuis overgebracht en W.A. werd in de boeien geslagen. Hij was stomdronken en ontkende de slagen uiteindelijk niet langer. “Toen hij weer nuchter was, was hij zelf verrast van wat hij haar zou hebben aangedaan”, aldus zijn advocaat Patrick Bernard Martens.

Hij werd aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Hij verscheen gistermorgen voor de Brugse raadkamer en die heeft zijn aanhouding met een maand verlengd. “Wij zijn er wel van overtuigd dat de correctie kwalificatie hier opzettelijke slagen en verwondingen is. Die man heeft haar nooit willen doden“, aldus zijn advocaat.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier