De man, een Iranees die in Sheffield woont, bood zich aan met zijn Jaguar. Omdat zijn auto in panne stond, werd hij getakeld door een Franse takelwagen. De takelwagen zou zijn Jaguar aan boord van de ferry brengen om op die manier opnieuw in het Verenigd Koninkrijk te geraken.

Toen de controleurs de takelwagen en de getakelde Jaguar controleerden, hadden zij een vermoeden dat er in de Jaguar een tweede persoon verborgen zat. De Scheepvaartpolitie ontdekte in de koffer van de Jaguar inderdaad een man die verklaarde van Irak te zijn.

De eigenaar van de Jaguar werd gearresteerd op vermoeden van mensensmokkel. Uit verder onderzoek bleek dat de vluchteling uit Irak in de regio van Grande Synthe (bij Duinkerke) in de Jaguar was geraakt.

Omdat het niet zo eenvoudig was om aan te tonen dat de Iranese eigenaar uit Sheffield op de hoogte was van het feit dat er in zijn koffer een vluchteling zat, werd tijdens de periode van zijn arrestatie doortastend onderzoek gevoerd door de Scheepvaartpolitie van Zeebrugge.

De Scheepvaartpolitie kon voldoende aanwijzingen vinden dat de vluchteling uit Irak met medeweten van de Iranese eigenaar in de regio van Grande Synthe in de koffer van de Jaguar was geraakt, en dat het zodoende de bedoeling was de man in de defecte auto naar het Verenigd Koninkrijk te smokkelen.

De Iranese man werd door de onderzoeksrechter van Brugge aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

De Iraakse vluchteling, die voorheen verbleef in de jungle rond Duinkerke, verklaarde minderjarig te zijn en werd ter beschikking gesteld van de dienst voogdij.

De man, een Iranees die in Sheffield woont, bood zich aan met zijn Jaguar. Omdat zijn auto in panne stond, werd hij getakeld door een Franse takelwagen. De takelwagen zou zijn Jaguar aan boord van de ferry brengen om op die manier opnieuw in het Verenigd Koninkrijk te geraken.Toen de controleurs de takelwagen en de getakelde Jaguar controleerden, hadden zij een vermoeden dat er in de Jaguar een tweede persoon verborgen zat. De Scheepvaartpolitie ontdekte in de koffer van de Jaguar inderdaad een man die verklaarde van Irak te zijn. De eigenaar van de Jaguar werd gearresteerd op vermoeden van mensensmokkel. Uit verder onderzoek bleek dat de vluchteling uit Irak in de regio van Grande Synthe (bij Duinkerke) in de Jaguar was geraakt. Omdat het niet zo eenvoudig was om aan te tonen dat de Iranese eigenaar uit Sheffield op de hoogte was van het feit dat er in zijn koffer een vluchteling zat, werd tijdens de periode van zijn arrestatie doortastend onderzoek gevoerd door de Scheepvaartpolitie van Zeebrugge.De Scheepvaartpolitie kon voldoende aanwijzingen vinden dat de vluchteling uit Irak met medeweten van de Iranese eigenaar in de regio van Grande Synthe in de koffer van de Jaguar was geraakt, en dat het zodoende de bedoeling was de man in de defecte auto naar het Verenigd Koninkrijk te smokkelen.De Iranese man werd door de onderzoeksrechter van Brugge aangehouden op verdenking van mensensmokkel.De Iraakse vluchteling, die voorheen verbleef in de jungle rond Duinkerke, verklaarde minderjarig te zijn en werd ter beschikking gesteld van de dienst voogdij.