Man uit Oostende krijgt voorwaardelijke celstraf voor uitbuiting van prostituees

Volgens het slachtoffer beschouwde de Oostendenaar haar als zijn seksslavin. © iStock
Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een 39-jarige Oostendenaar veroordeeld tot 18 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor het uitbuiten van prostituees. Aan minstens zes prostituees leende hij geld in ruil voor seksuele prestaties. Met dezelfde truc dwong hij zijn eigen vriendin in de prostitutie.

Begin februari 2017 ontdekte de politie van de zone Westkust op de gespecialiseerde website Redlights de advertentie van een vrouw uit Koksijde. De vrouw verklaarde dat ze sinds enkele dagen door haar vriend gedwongen werd om zich te prostitueren. K.K. had haar 30.000 euro geleend en hield daarom de opbrengst van haar dates voor zich. Volgens het slachtoffer beschouwde de Oostendenaar haar als zijn seksslavin.

Tijdens het onderzoek werd bij de beklaagde een notitieboekje met namen en nummers van prostituees aangetroffen. Na enkele betaalde afspraakjes hielp hij de vrouwen financieel uit de nood. Als tegenprestatie kreeg hij voortaan gratis seks. “Het is best dat ze niet weten met hoeveel vrouwen ik dergelijk systeem heb toegepast”, zou hij zelfs gezegd hebben aan zijn vriendin.

Verplicht tot drie keer per dag seks

De verdediging plaatste vraagtekens bij het verhaal van het slachtoffer en liet haar oproepen als getuige. Op de zitting bleef de vrouw erbij dat ze in de prostitutie gedwongen werd, terwijl ze ondertussen toch opnieuw een relatie aanknoopte met de beklaagde. Binnen die relatie zou ze nog steeds verplicht worden om tot drie keer per dag seks te hebben.

De rechter veroordeelde K.K. uiteindelijk tot 18 maanden gevangenisstraf met uitstel. De Oostendenaar zal zich wel aan een hele reeks voorwaarden moeten houden. Ook de geldboete van 8.000 euro is voorwaardelijk. De beklaagde is voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier