Man uit Moorslede krijgt jaar cel voor stalken ex-vrouw

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Moorslede Een 41-jarige man uit Moorslede is in beroep veroordeeld tot twee jaar cel omdat hij zijn ex-vrouw een half jaar lang stalkte.

Nadat zijn relatie na 17 jaar stuk ging, stuurde hij haar in de periode van februari tot oktober 2015 tal van brieven en sms’en. Hij ondernam ook een zelfmoordpoging en in zijn afscheidsbrief gaf hij haar de schuld. Volgens zijn advocaat ging het niet om belaging. “Is dit gedrag abnormaal, verschillende berichtjes sturen, na een relatie van 17 jaar? Is dit stalking?”

Maar volgens het openbaar ministerie ging het om tal van smeekbedes. “Hij toont een schijnend gebrek aan inzicht en heeft geen schuldbesef.” Ook de zelfmoordpoging was volgens de beklaagde niet echt en had hij die afscheidsbrief lang voordien al geschreven. Daarnaast probeerde hij haar wagen met zijn vijf inzittende kinderen van de weg te rijden, maar dat werd uiteindelijk niet bewezen verklaard. In eerste aanleg kreeg hij twee maand effectief. In beroep werd de straf verhoogd naar een jaar met uitstel onder voorwaarden en een boete van 1.200euro. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier