Man uit Moeskroen maakte mensen wijs dat hij ‘zwarte’ bankbiljetten wit kon wassen

Een Afrikaanse oplichter uit Moeskroen die samen met zijn kompanen in de regio Ieper mensen oplichtte door hen een toestel te verkopen waarmee ze letterlijk zwartgemaakte bankbiljetten konden schoon maken, werd gearresteerd.

Twee slachtoffers werden voor ruim 10.000 euro opgelicht, zo meldt de afdeling Ieper van het West-Vlaamse parket vrijdag. De oplichters demonstreerden de toepassing aan de hand van een truc bij potentiële kopers. Wie het apparaat met bijhorende chemische producten kocht, werd een woekerwinst beloofd. De oplichters verzonnen dat ze later met een stapel zwarte bankbiljetten zouden langskomen om ze door de eigenaar van het toestel te laten bewerken of witwassen. Twee mensen uit het het arrondissement Ieper liepen in de val en schaften in oktober 2013 het toestel aan. Volgens het Iepers parket werden ze opgelicht voor een totaalbedrag van ruim 10.000 euro.

Na onder meer telefoononderzoek kwam het gerecht de 30-jarige L.N. uit Liberia op het spoor. Ook zijn kompanen zijn van Afrikaanse afkomst. L.N. werd woensdag in de boeien geslagen. Vrijdag heeft de Ieperse raadkamer zijn aanhouding verlengd.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.