Man uit Middelkerke blijft in de cel voor moord op partner

Vorige maand werd een reconstructie van de feiten gehouden. © a-DJ
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 67-jarige man uit Middelkerke met twee maanden verlengd op verdenking van moord op zijn vriendin. Vorige maand werd een reconstructie van de feiten gehouden.

De feiten speelden zich op vrijdag 13 oktober 2017 af op een appartement in de Leopoldlaan in Middelkerke. Een vrouw uit Haaltert werd in haar tweede verblijf met messteken om het leven gebracht. De zaak kwam pas aan het licht toen haar vriend zich de volgende dag ging aangeven bij de politie.

Emmanuel V. werd door de Brugse onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord. In zijn eerste verhoor beriep hij zich op zijn zwijgrecht. Uiteindelijk legde de verdachte pas na enkele maanden uitgebreide verklaringen af aan de politie.

Nieuwe elementen?

Op 17 april werd in het appartement een reconstructie van de feiten gehouden. Volgens de verdediging werkte de verdachte goed mee tijdens de wedersamenstelling. Het is niet duidelijk of de reconstructie echt nieuwe elementen heeft opgeleverd, een half jaar na de feiten kon V. zich immers niet elk detail meer goed herinneren.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier