Man uit Lichtervelde liet zich oraal bevredigen door dochtertje van 7

Redactie KW

Een 42-jarige man uit Lichtervelde is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar voor verkrachting en aanranding van zijn dochter.

De man liet zich oraal bevredigen door het toen amper 7-jarige meisje.

De zaak kwam aan het licht toen het Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning op 7 september 2015 aan de alarmbel trok. De ouders van het meisje hadden namelijk enkele vreemde seksueel getinte verhalen opgedist. Zo vertelde de beklaagde dat zijn dochtertje in de snoepkast de seksspeeltjes van haar moeder had gevonden.

Het slachtoffer vertelde aan de speurders dat ze in de loop van de grote vakantie meermaals bij haar vader in bed had moeten plaatsnemen. Ze werd ertoe aangezet om hem oraal te bevredigen. In zijn eerste verhoor ontkende de vader de feiten. Uiteindelijk gaf hij toe, maar beweerde hij dat het om een eenmalig vergrijp ging. De rechter volgde die stelling.

De beklaagde werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. Als hij zich aan enkele voorwaarden houdt, hoeft hij die straf niet uit te zitten. Eén van de voorwaarden is dat hij geen contact mag hebben met het slachtoffer. De Lichterveldenaar zat ruim acht maanden in voorhechtenis.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.