Man uit Lichtervelde kreeg klappen en racistische verwijten naar het hoofd geslingerd

Redactie KW

Kevin V. (29) heeft in de Brugse rechtbank 60 uur werkstraf gekregen voor racistische verwijten aan het adres van een man van Afrikaanse origine.

Het incident speelde zich af in de nasleep van een vechtparij in café Jumper in de Statiestraat in Lichtervelde. In de nacht van 15 op 16 september 2012 ging het slachtoffer in het café een pakje sigaretten halen. Daar kreeg hij ruzie met Jelle V. (25) uit Lichtervelde en Günther V. (30) uit Kortemark. De twee gaven hem klappen en achtervolgden hem tot in zijn woning, waar ze hem opnieuw te lijf gingen en zelfs sloegen met een kinderfietsje. Toen de vriendin van het slachtoffer zich kwam moeien, ging het duo er vandoor.

Na de raid op zijn woning ging Nassime G. naar buiten en stootte daar op een zwaar beschonken Kevin V., die hem een ‘zwarte aap’ noemde en hem aanmaande ‘om terug te keren naar zijn land’. De opgetrommelde politie was daar getuige van. Volgens het openbaar ministerie werden ook de slagen van Jelle V. en Günter V. ingegeven door racisme, maar de rechter achtte dit niet bewezen. Jelle V. kreeg zes maanden cel. Günther V., die ook terechtstond voor een vechtpartij in Tielt, kreeg acht maanden cel.

(AF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.