Man uit Jabbeke rijdt stomdronken met zijn fiets en werd veroordeeld tot geldboete van 2.400 euro

Dat je ook met de fiets niet mag rijden en drinken heeft een 57-jarige man uit Jabbeke aan den lijve ondervonden. De politie trof hem namelijk stomdronken met zijn fiets in een haag aan. Hij moest zich daar gisterenmorgen ook voor in de politierechtbank verantwoorden.

© Getty Images/iStockphoto

E.V. was die dag naar het pensioenfeestje van een collega geweest. “Die man woont helemaal alleen en is vaak eenzaam. Zo’n feestjes zijn voor hem dan ook heel belangrijk. Hij ging met de fiets omdat hij dan een glas meer kon drinken“, zei zijn advocaat.

Maar het werd meer dan één glaasje. Want de politie trof hem slapend in een haag langs de Gistelsesteenweg in Jabbeke aan aan. Hij weigerde om een ademtest af te leggen. Uiteindelijk bleek wel dat hij maar liefst 3,05 promille alcohol in zijn bloed had. “Voor hetzelfde geld lag hij op de weg in plaats van in een haag”, zei de politierechter.

De vijftiger werd veroordeeld tot een geldboete van 2.400 euro en een rijverbod van vier maanden. Enerzijds voor de dronkenschap, anderzijds voor het feit dat hij weigerde om de ademtest af te leggen.

(TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.