Man uit Ingelmunster vermoordt arts uit Izegem

© Frank Meurisse
Redactie KW

De dader is geen onbekende voor het gerecht en intussen opgepakt

De feiten speelden zich af tussen 15 en 16 uur, bevestigt het parket van Kortrijk. Een 55-jarige man (Danny S.) die in de Rozestraat in Ingelmunster woont, bracht in zijn woning dokter Patrik Roelandt (64) uit Izegem om het leven. Patrik Roelandt is een bekende huisarts die het slachtoffer had opgebeld, zo bevestigt een anonieme maar betrouwbare bron.

Het slachtoffer is om het leven gekomen door een of meerdere messteken. De Mug kwam nog ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat. Het slachtoffer was op dat moment al overleden. Patrik Roelandt was een zeer gerespecteerd lid van de provinciale raad van de Orde der Geneesheren. Een zeer sympathieke en plichtbewuste arts, zo omschrijft men hem.

Man uit Ingelmunster vermoordt arts uit Izegem

De dader, die geen onbekende is voor het gerecht, sloeg na de feiten op de vlucht richting een advocatenkantoor in Emelgem. Daar werd de politie ingelicht en kon Danny S. ingerekend worden.

De man werd verhoord en moet deze middag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Labo, onderzoeksrechter, wetsdokter en parket zijn ter plaatse afgestapt. Ook woensdag volgt een autopsie op het lichaam van het slachtoffer.

De Rozestraat werd de hele avond afgesloten voor alle verkeer. Enkele buren meldden nog dat de politie enkele weken geleden al bij de man in kwestie was binnengevallen.

Man uit Ingelmunster vermoordt arts uit Izegem

(PADI/PVH/FM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier