Man uit Ingelmunster moet 100.000 euro schadevergoeding betalen voor witwaspraktijken

Redactie KW

Een man uit Ingelmunster is samen met zijn vrouw en zijn gepensioneerde vader veroordeeld voor witwaspraktijken. Ze zouden enorme sommen drugsgeld hebben witgewassen via cashtransacties naar Marokko. K. Z. moet maar liefst 100.000 euro schadevergoeding betalen, zijn vader en echtgenote komen er goedkoper van af.

In 2015 werd in de woning van de vader van K. Z. maar liefst 63 kilogram cannabis aangetroffen. Daarop startte het parket met een gerechtelijk onderzoek. Al snel bleek dat de 39-jarige man samen met twee broers lid was van een internationale bende die op grote schaal drugs produceerde, transporteerde en verkocht. De gepensioneerde vader en de echtgenote werkten ook mee aan de drugstrafiek.

Het openbaar ministerie eiste de verbeurdverklaring van maar liefst 415.000 euro. Maar de rechter besloot maandag om K. Z. ‘slechts’ een schadevergoeding van 100.000 euro op te leggen. De vader moet 2.000 euro betalen, de echtgenote slechts 1.000 euro.

K. Z. werd al veroordeeld tot vijf jaar cel voor de drugshandel. Zijn vrouw en de 72-jarige vader kregen respectievelijk acht maanden en een jaar met uitstel. Maar het parket besloot om het trio apart te vervolgen voor het witwassen van enorme sommen drugsgeld.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier