Man uit Ieper riskeert drie jaar cel voor flessentrekkerij

Enkele slachtoffers van de man. © CMW
Redactie KW

De 36-jarige J.B. uit Ieper riskeert op de rechtbank van Ieper drie jaar cel voor flessentrekkerij, slagen en verwondingen en vernielingen. Eerder werd hij al eens veroordeeld voor het zwaar toetakelen van een dokter. “Deze man moet gestopt worden”, aldus enkele slachtoffers.

Op de rechtbank van Ieper daagden maandag vijf slachtoffers op van J.B. De man, die zijn kat stuurde naar de rechter, moet zich verantwoorden voor een aantal feiten van flessentrekkerij, waarbij hij rekeningen niet betaalde van hoteluitbaters, restaurantuitbaters en taxibedrijven. Daarnaast probeerde hij ook binnen te breken bij zijn 87-jarige oma in Ieper en kwam het tot een incident met zijn neef en een vriend van hem.

Volgens de slachtoffers blijft de beklaagde maar feiten plegen. “Hij kan het heel goed uitleggen en hij bedot iedereen”, klonk het op de rechtbank. Zo deed hij bijvoorbeeld een taxichauffeur geloven dat hij 260 euro op diens rekening had overgeschreven, toen bleek dat de beklaagde niet cash kon betalen na een rit van Ieper naar Gent. De taxichauffeur was echter zijn geld kwijt.

Volgende maand onmiddellijk aangehouden?

Zowel de slachtoffers als de openbare aanklager zeggen dat het moet stoppen. Ook daarom vorderde de aanklager drie jaar cel. Indien de beklaagde die straf krijgt, zal hij onmiddellijk aangehouden kunnen worden.

Vorig jaar veroordeelde de Ieperse rechter J.B. al tot twee jaar cel – een straf waar hij beroep tegen aantekende – voor het zwaar toetakelen van een dokter. De arts was de vader van een gewezen vriendin van de beklaagde.

Toen het meisje de relatie stopzette, drong de man binnen in de woning van haar ouders en daar sloeg en schopte hij de arts, die zwaargewond raakte. Vonnis op 27 juli.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier