Man uit Harelbeke vindt 37 maanden cel te veel voor verkrachting 16-jarige

Een 45-jarige man uit Harelbeke vraagt in beroep een milde straf voor de verkrachting van een 16-jarig meisje. In eerste aanleg kreeg hij 37 maanden cel, maar dat vindt hij zelf veel te zwaar.

© Getty Images

De man verkrachte het meisje in de woning van haar pleegouders op 29 augustus vorig jaar. Aanvankelijk dachten die zelfs dat het meisje alles verzonnen had. De man ging pas op de zitting in eerste aanleg over tot bekentenissen, ook al sprak het DNA-onderzoek hem tegen. De aanwezigheid van zijn DNA verklaarde hij aanvankelijk ‘door een kusje’. De man is ook niet aan zijn proefstuk toe. Hij heeft al een strafblad van 9 bladzijden voor onder meer drugs, diefstal en partnergeweld. Hij is nu 45, maar spendeerde al 18 jaar daarvan in de gevangenis.

Toch vindt hij een nieuwe straf van 37 maanden veel te veel. “Ze trok zelf haar kleren uit en van het een is het ander gekomen”, verklaarde hij aan het hof. Het openbaar ministerie twijfelt daarom aan zijn schuldinzicht en vorderde de bevestiging van de 37 maanden cel. “U zal toch dringend iets moeten ondernemen of u zit tot uw pensioen in de gevangenis”, gaf de voorzitter hem nog mee. Uitspraak op 24 januari.

(OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.