Op 14 augustus 2018 was de beklaagde met enkele vrienden aan het biljarten in een café in Brugge. Tijdens dat partijtje belandde een biljartbal op de grond. "Dat is dan 1 euro", grapte een andere caféganger. Glenn V. kon de opmerking maar matig appreciëren en begon met een barkruk te zwaaien. Daarbij werd een vrouw aan het hoofd geraakt.

V. werd door zijn vrienden naar buiten getrokken, maar daarmee was de kous nog niet af. De beklaagde gooide nog een asbak tegen het raam. Bovendien dreigde hij volgens het OM om later terug te keren en de uitbater te vermoorden. De procureur wees erop dat V. al zeven keer werd veroordeeld voor slagen. In 2010 kreeg hij vier jaar effectieve celstraf voor diefstal met geweld. De beklaagde zou volgens zijn advocaat zelfs van zijn 18de verjaardag tot in 2016 bijna onafgebroken in de gevangenis verbleven hebben.

De verdediging pleitte dat het raam geen schade opliep en dat V. voor de doodsbedreigingen zelfs niet vervolgd wordt. De beklaagde had naar eigen zeggen absoluut niet de bedoeling om de vrouw te verwonden. "Ik ben gewoon stomdronken over die barkruk gevallen, maar heb er niet meer gezwaaid", zei Glenn V. op de zitting. Meester Kris Vincke stelde voor zijn cliënt een werkstraf voor. In dit geval wil het openbaar ministerie dat er minstens 120 uur werkstraf wordt opgelegd.

De rechter doet op 9 januari uitspraak.

(Belga)

Op 14 augustus 2018 was de beklaagde met enkele vrienden aan het biljarten in een café in Brugge. Tijdens dat partijtje belandde een biljartbal op de grond. "Dat is dan 1 euro", grapte een andere caféganger. Glenn V. kon de opmerking maar matig appreciëren en begon met een barkruk te zwaaien. Daarbij werd een vrouw aan het hoofd geraakt.V. werd door zijn vrienden naar buiten getrokken, maar daarmee was de kous nog niet af. De beklaagde gooide nog een asbak tegen het raam. Bovendien dreigde hij volgens het OM om later terug te keren en de uitbater te vermoorden. De procureur wees erop dat V. al zeven keer werd veroordeeld voor slagen. In 2010 kreeg hij vier jaar effectieve celstraf voor diefstal met geweld. De beklaagde zou volgens zijn advocaat zelfs van zijn 18de verjaardag tot in 2016 bijna onafgebroken in de gevangenis verbleven hebben.De verdediging pleitte dat het raam geen schade opliep en dat V. voor de doodsbedreigingen zelfs niet vervolgd wordt. De beklaagde had naar eigen zeggen absoluut niet de bedoeling om de vrouw te verwonden. "Ik ben gewoon stomdronken over die barkruk gevallen, maar heb er niet meer gezwaaid", zei Glenn V. op de zitting. Meester Kris Vincke stelde voor zijn cliënt een werkstraf voor. In dit geval wil het openbaar ministerie dat er minstens 120 uur werkstraf wordt opgelegd.De rechter doet op 9 januari uitspraak.(Belga)