Man uit De Haan riskeert 40 maanden cel voor drugshandel via Wickr

Redactie KW

Een 49-jarige man uit De Haan riskeert in de Brugse rechtbank 40 maanden effectieve celstraf voor cocaïne- en cannabishandel via de berichten-app Wickr. In de zaak staan nog drie beklaagden terecht.

De politie kreeg S.L. in juli vorig jaar in het vizier. Telefoontaps wezen uit dat de man op grote schaal cocaïne en cannabis verkocht. Op 7 mei dit jaar ging de politie tot actie over. B.V. (50) kwam net terug van S.L.en had 15 gram cocaïne op zak. In haar woning trof de politie nog eens 6 gram cocaïne aan. Verder onderzoek wees uit dat S.L. sinds januari 2017 drugs dealde en dit 40 maanden lang. Hij werkte vooral via de berichten-app Wickr. B.V. was zijn beste subdealer en schakelde haar Britse vriend P.M. (55) om de bestellingen te leveren. In de beklaagdenbank zat ook nog een man uit Aalst, J.P., die cannabis leverde aan S.L.

Tijdens zijn verhoor ging S.L. tot bekentenissen over. Hij verklaarde dat hij zware schulden had en dealde om zijn eigen gebruik te financieren en af en toe iets te kopen voor zijn dochter. De procureur vroeg voor hem 40 maanden cel en een verbeurdverklaring van 36.000 euro. Ook B.V. bleek met zware schulden te kampen. Zij riskeert 30 maanden cel en een verbeurdverklaring van ruim 14.000 euro. P.M. en J.P. riskeren elk twee jaar cel. De verdediging drong aan op straffen met uitstel. De uitspraak volgt op 14 januari.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.