Man terecht voor slagen aan partner terwijl baby op arm zit

Redactie KW

Er hangt een 30-jarige man uit Hooglede een celstraf van 12 maanden boven het hoofd voor slagen aan zijn partner. De vrouw kwam ten val terwijl ze hun dochtertje van 10 maanden op de arm had.

Op 17 maart 2019 had het slachtoffer preventief al de achterdeur op slot gedaan. Ze wist dat Glenn V. in een dronken bui thuis zou arriveren en vreesde dat hij opnieuw agressief zou zijn. Dat bleek inderdaad het geval.

V. begon op de achterdeur te stampen tot de vrouw de deur opende. Daarna kreeg ze een slag en een kopstoot in het gezicht. Ze kwam met haar baby van 10 maanden op de arm ten val. V. nam haar gsm af om te verhinderen dat ze de politie zou bellen, maar de vrouw kon naar de buren vluchten en alarm slaan.

Bij hun aankomst lag V. in de zetel al zijn roes uit te slapen. Hij liep al tal van veroordelingen op, meestal een gevolg van zijn alcoholverslaving. “Hij lijkt dat nu wel in te zien”, pleitte zijn advocate. “Hij had geen job, niets te doen en ging uit verveling drinken. Maar hij heeft nu zicht op een job.” Ze vroeg de rechter een werkstraf of straf met voorwaarden zoals een alcoholverbod op te leggen. Rechter Scherrens was niet overtuigd. Ze wil V. zelf zien en ook bewijzen dat hij inderdaad aan de slag is en van de drank af kan blijven. De zaak gaat begin 2020 verder.

(LS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier