Man terecht voor belaging echtgenote en kabinetsmedewerker Geert Bourgeois (N-VA)

Europees parlementslid Geert Bourgeois. © belga
Redactie KW

Een 49-jarige man uit Izegem belaagde een tijdlang advocate Betty Hoste uit Izegem, de echtgenote van huidig Europees parlementslid Geert Bourgeois (N-VA). Ook zijn toenmalig kabinetsmedewerker en huidig Vlaams volksvertegenwoordiger Koen Daniëls deelde in de brokken.

Betty Hoste was de advocate van de ex-vrouw van Steven L. Tijdens de echtscheidingsprocedure stonden ze met geslepen messen tegenover elkaar. Tijdens een plaatsbezoek gooide L. haar tegen de muur maar nog erger waren de onophoudelijke telefoontjes naar het advocatenkantoor. Aan de andere kant van de lijn weerklonken telkens stiltes of bedreigingen. Eind 2018 diende advocate Betty Hoste uiteindelijk klacht in. “Omdat het zo niet verder kon. Het moest stoppen”, aldus haar advocate. “Ook familieleden werden belaagd en een steen door de ruit van het advocatenkantoor gegooid. Na de klacht stopte de belaging.”

Ook de toenmalige kabinetsmedewerker van Geert Bourgeois Koen Daniëls kreeg af te rekenen met anonieme oproepen, mails, bedreigingen,… “Als politicus moet je een olifantenvel hebben maar het wordt beangstigend als ook je kinderen bv. bedreigd worden”, klonk het bij onderwijsspecialist Koen Daniëls.

Emotionele ravage

Steven L., zelf actief in het onderwijs, vroeg de vrijspraak voor de belaging van Daniëls. “Politici moeten een klankbord zijn. Hij wou gewoon dat er iemand luisterde”, aldus zijn advocaat Filip De Reuse. Hij vroeg begrip. “De echtscheiding heeft bijna 10 jaar aangesleept. Zijn ex wou hem pluimen en schoof ook vermeende seksuele misdrijven in zijn schoenen. Dat zorgde voor een emotionele ravage. De belaging was fout maar kwam niet uit de lucht gevallen.” “Ik ben misschien te ver gegaan maar de advocate stookte de boel op”, aldus L. “Zij moet ook in de spiegel kijken. Mijn kinderen hebben enorm afgezien.” Vonnis op 30 november. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier