Van het najaar van 2017 tot het voorjaar van 2019 liep de beklaagde meermaals voor gelijkaardige feiten tegen de lamp. Zo kroop hij telkens ondanks een rijverbod toch achter het stuur. R. bleek soms ook onder invloed van alcohol of drugs. Ook de verzekering van zijn voertuig was nooit in orde. De meeste inbreuken werden vastgesteld in Brugge, waar de beklaagde toen woonde.

In die tien zaken werd S.R. telkens bij verstek veroordeeld. In totaal kwam hem dat op 14 jaar effectieve celstraf te staan. Op de zitting verklaarde hij sowieso ook nog rijverboden tot 2035 te hebben. De verdediging wierp op dat niet alle inbreuken door zijn cliënt gepleegd werden. Als toenmalige uitbater van een garage beschikte hij over garageplaten, waar hij niet altijd zelf mee reed. Meester Mathieu Langerock vroeg vooral om enkele gevangenisstraffen te laten vallen of te milderen.

De beklaagde benadrukte dat hij nu wel op het rechte pad is. Bovendien beweert hij nog nooit een ongeval te hebben veroorzaakt. De politierechter wees hem echter op zijn 27 eerdere veroordelingen. "U vindt blijkbaar dat de regels niet voor u gelden. We gaan niet wachten tot u iemand hebt doodgereden", klonk het.

De rechter doet op 6 januari uitspraak.

(Belga)

Van het najaar van 2017 tot het voorjaar van 2019 liep de beklaagde meermaals voor gelijkaardige feiten tegen de lamp. Zo kroop hij telkens ondanks een rijverbod toch achter het stuur. R. bleek soms ook onder invloed van alcohol of drugs. Ook de verzekering van zijn voertuig was nooit in orde. De meeste inbreuken werden vastgesteld in Brugge, waar de beklaagde toen woonde. In die tien zaken werd S.R. telkens bij verstek veroordeeld. In totaal kwam hem dat op 14 jaar effectieve celstraf te staan. Op de zitting verklaarde hij sowieso ook nog rijverboden tot 2035 te hebben. De verdediging wierp op dat niet alle inbreuken door zijn cliënt gepleegd werden. Als toenmalige uitbater van een garage beschikte hij over garageplaten, waar hij niet altijd zelf mee reed. Meester Mathieu Langerock vroeg vooral om enkele gevangenisstraffen te laten vallen of te milderen.De beklaagde benadrukte dat hij nu wel op het rechte pad is. Bovendien beweert hij nog nooit een ongeval te hebben veroorzaakt. De politierechter wees hem echter op zijn 27 eerdere veroordelingen. "U vindt blijkbaar dat de regels niet voor u gelden. We gaan niet wachten tot u iemand hebt doodgereden", klonk het. De rechter doet op 6 januari uitspraak.(Belga)