Man tapt 3.000 euro elektriciteit per maand af om bitcoincomputers te laten mijnen

Redactie KW

Een man (36) riskeert zes maanden cel omdat hij per maand voor 3.000 euro aan elektriciteit illegaal aftapte in een gebouw in Oostduinkerke. Hij had een volledige kamer uitgerust met zware computers om bitcoins te mijnen, maar dat is in België amper rendabel gezien de hoge elektriciteitsfactuur.

“De beklaagde vond er niet beter op om de elektriciteit af te tappen voor de teller. Hij installeerde een schakelaar van liefst 160 ampère om de computers draaiende te houden, terwijl dat voor een gewoon gebouw een schakelaar van 40 ampère is”, sprak het openbaar ministerie op de Veurnse rechtbank.

De politie berekende een maandelijks verbruik van 3.000 euro elektriciteit. De feiten kwamen aan het licht tijdens een routineonderhoud van Fluvius. Een werkploeg schakelde de elektriciteit uit, maar hoorde boven nog elektrische apparaten draaien. Naast 6 maanden cel en een geldboete vroeg het openbaar ministerie ook de verbeurd verklaring van de in beslag genomen bitcoincomputers, omdat ze werden aangewend om de diefstal van elektriciteit te plegen. Aan het mijnen van bitcoins is op zich niets strafbaars.

Vonnis 8 november.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten